17 август 2012 г.

Вярвай в себе си, друг не ще те предаде…


Бен Франклин – за съвети по проблеми, свързани с характера;

Trust thy self, and another shall not betray thee.

Алберт Швайцер – за да ми напомня колко важно е да служиш на другите;

Разумният човек трябва да застане срещу всички жестоки обичаи, независимо колко дълбоко вкоренени в традицията и доколко заобиколени от ореол са те. Когато имаме избор, трябва да избягваме да причиняваме страдания и болка в живота на друго, дори и най-низше същество. Ако не правим това, си навличаме вина, която нищо не оправдава.”

Махатма Ганди и Нелсън Мандела  - за въпроси, свързани с лидерството;

„Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент.” Махатма Ганди

Смелостта не е липса на страх - тя е способността да вдъхновиш другите да го преодолеят. Нелсън Мандела  

Брус Лий за съвети относно самодисциплината;

Постави в една стая всички учители и те ще бъдат съгласни за всичко.   Постави техните ученици и те ще спорят за всичко.”

Мария Кюри – за въпроси, свързани с иновацията;

" Човечеството сигурно има нужда от практични хора, които извличат максимална изгода от работата си и без да забравят общото благо, пазят личните си интереси. Но то има нужда и от мечтатели, за които безкористното развитие на някое начинание е толкова увличащо, че им е невъзможно да се погрижат за собствените си материални облаги...”

Виктор Франкъл за съвети как да се справям с трудностите.

„...Искам да слушате онова, което вашата съвест ви диктува да сторите, и да го изпълните по-най-добрия начин, на който сте способни...”Няма коментари:

Публикуване на коментар