8 януари 2016 г.

Никой не иска да консултира с адвокат

Никой не иска да консултира с адвокат. Но идва момент в живота на всеки един-независимо дали иска или не, в който трябва да се консултира. Тук са пет полезни съвети, който гарантират едно приятно изживяване и (надявам се) успешен резултат.

1. Организирайте се. Опитайте се да създадете ясна, изчерпателна история на вашата ситуация. Вие трябва да сте сигурни, да запишете всичко, за срещата, от начало до край, в хронологичен ред. Създайте папка на съответните правни документи. Направете списък с контактите на свидетелите.
2. Опишете всичко подробно. В очите на закона, всеки детайл е от значение; всяка променлива величина има потенциал да помогне на вашия случай. Ваше задължение е да бъдете очите и ушите на адвоката, за да види цялостна картина. Дайте подробности (имена, дати, и точните инциденти) и фактическата информация по вашият случай.
3. Бъдете честни. Чисто и просто. Не лъжите. Не забравяйте, че вие ​​и вашият адвокат сте от един отбор. Бъдете готови да обясните всичко на вашият адвокат и доброто, и лошото. Така ще ви помогне с правилни съвети и насоки и гарантира възможно най-добрия резултат.
4. Попитайте за разясняване , ако чувате правен жаргон или юридическият текст. Трябва да ви бъде разяснен напълно за сте наясно с правното си положение.
5. Дръжте адвокатът информиран. Нещата може да се променят. Всеки малък детайл или развитие може е драматично и промени вашето правно положение, за добро или за лошо. Някои правни ситуации може да отнемат по-дълго време за решаване, така че е най-добре да сте в контакт с адвоката си .

Адвокатът е до вас, във всяка стъпка по пътя на вашият случай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар