4 март 2014 г.

„ Богаташки ” термостат




Повечето хора живеят живота си на автопилот, правейки неща без да се замислят за тях. Една пословица гласи „ Ако продължавате да правите това, което винаги сте правили, просто ще получите от това което имате.”
Преди известно време Донълт Тръмп имал дълг от един милиард долара.Един от банкерите който бил изпратен, да иска да бъдат върнати парите, ми разказа как всъщност протекла срещата.Макар че били дошли да закрият компанията, Тръмп ги поканил много стилно и започнал да ги убеждава да му дадат отсрочка, за да върне парите.Те се съгласили при условие, че ще намали рязко своите разходи.
Тръмп отказал! Казал им, че ако искат да им върне парите, трябвало да го подкрепят в подържането на стила на живот, с които е свикнал.Той настоявал да му бъдат „отпуснати” стотици хиляди долара месечно и да има пълен достъп до частните си самолети – с две думи да продължава да живее така както му харесва.За срок от една година той не само върнал дълга си към банките, но също така имал приход от стотици милиони долари.
Неговият термостат бил нагласен на такива висока степен, че просто не му позволявал да има по – малко за каквото и да било по дълъг период от време...Ето защо разликата между хората, мислещи като богаташи и хората, мислещи като бедняци, не може да бъде измервана със сумата, която имат в банката – тя се измерва със сумата, която е в тяхното съзнание смятана за естествена и нормална...Докато активно не препрограмирате съзнанието си, вашето минало ще бъде отличен индикатор на вашето бъдеще.
 „ Аз ще те направя БОГАТ ”  - Пол Маккена

Няма коментари:

Публикуване на коментар